Stemzorg Assen

Stemzorg Assen is een logopediepraktijk in Assen. U kunt hier terecht voor specialistische logopedische zorg gericht op spreken, ademhalen en stemgeven.

Mijn naam is Nicole Mensen-Kuijpers, ik ben 34 jaar oud en samen met mijn man en twee dochters woon ik in Assen. Sinds 2012 ben ik werkzaam als logopedist. De afgelopen twaalf jaar heb ik veel ervaring mogen opdoen binnen een aantal logopediepraktijken en het ziekenhuis. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat mijn hart ligt bij het behandelen van volwassenen en kinderen.  Hierbij vind ik de diversiteit aan cliënten en klachten erg leuk, iedere behandeling is weer een nieuwe uitdaging. Omdat ik de afgelopen jaren veel cliënten heb behandeld waarbij een hulpvraag gericht op spreken/ademhalen/stemgeven aan de orde was, heb ik gemerkt dat specialistische zorg bieden mijn grote voorkeur heeft. ‘De stem’ heb ik altijd al fascinerend gevonden en duidelijk communiceren lijkt steeds van groter belang. Daarom heb ik besloten mijn eigen logopedische praktijk te beginnen en mijn focus volledig te leggen op stemgeven, ademhalen en spreken.  Ook de strottenhoofdmassage is een grote meerwaarde gaan worden binnen mijn behandeling. 

Iedere cliënt is uniek! Deskundigheid, kennis en humor zijn voor mij erg belangrijk tijdens een behandeltraject. Maar ook de holistische benadering van de klacht is wat mij betreft onmisbaar. Daarbij probeer ik verder te kijken dan alleen de klacht. Ook werk ik graag door middel van lange termijn doelen, zodat u niet alleen kortdurend effect opmerkt van de behandeling, maar ook op langere termijn de voordelen hiervan ondervindt. Zo werken we toe naar een duurzame manier van spreken, ademhalen en/of stemgeven. 

Het multidisciplinair samenwerken met bijvoorbeeld een huisarts, fysiotherapeut, orofaciaal therapeut, KNO-arts of tandarts is wat mij betreft heel belangrijk voor een goed resultaat van de behandeling.

Regelmatig volg ik cursussen, workshops, lezingen en congressen. Ik ben lid van een kwaliteitskring waar ruimte is voor intercollegiaal overleg. Op deze manier vergroot en behoud ik mijn kennis en blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied. 

Verder ben ik lid van de beroepsorganisatie Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. 

Aanmelden