Stemzorg Assen

Stemzorg Assen is een logopediepraktijk in Assen. U kunt hier terecht voor specialistische logopedische zorg gericht op spreken, ademhalen en stemgeven.

OMFT

OMFT staat voor Oro Myo Functionele Therapie. Deze behandelvorm wordt bij Stemzorg Assen aangeboden voor volwassenen en kinderen. 

De kauwspieren, de tong, de lippen en bijvoorbeeld de kinspieren oefenen allemaal invloed uit op het gebit. Het kan voorkomen dat bepaalde mondfuncties anders functioneren dan normaal. Dit uit zich bijvoorbeeld in open mondgedrag, mondademen, slissen, een slappe mondmotoriek of speekselverlies tijdens het spreken. Het gevolg daarvan kan zijn dat de vorm van het gebit en/of de kaken verandert en dit kan invloed hebben op de spraak en de verstaanbaarheid van het spreken. 

De tandarts houdt zich bezig met de vorm van het gebit en de logopedist houdt zich bezig met de functies van de spieren in en rondom je mond. Regelmatig verwijst een tandarts of orthodontist door  naar een logopedist als er een vermoeden is van een verstoord evenwicht van de spieren in en rondom je mond. Hierbij kun je denken aan een afwijkende tongligging in rust, tijdens spreken en/of tijdens slikken. 

Tijdens de behandeling wordt aandacht besteed aan:

  • het aanleren van een neusademhaling
  • het aanleren van de juiste tongpositie in rust
  • het aanleren van lipsluiting
  • het aanleren van de juiste tongpositie tijdens het slikken
  • het verbeteren van de uitspraak
  • het toepassen van de nieuwe technieken in het dagelijks leven. 

Aanmelden